Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Țările din UE spre care zborurile rămân interzise

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, anunță reluarea zborurilor spre și dinspre țările europene care au un coeficient de infectare mai mic decât cel al României.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2020 - 14:45

Lista țărilor spre care România permite zboruri și din care acceptă pasageri va fi actualizată săptămânal iar singura condiție rămâne numărul de infectări mai mici sau cel puțin la același nivel ca în țara noastră.

„În Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis o hotărâre care stă la baza Hotărârii de Guvern adoptată astăzi în baza Legii 137 şi anume INSP săptămânal, în fiecare zi de luni, va actualiza lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinării ţinând cont de acel coeficient - număr de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile - acolo unde acest indicator va fi mai mic decât indicatorul României nu este obligatorie carantinarea, în consecinţă, implicit zborurile pot fi reluate spre şi dinspre aceste destinaţii.”, a anunțat Lucian Bode.

În ceea ce privește țările din afara Uniunii Europene, Comisia Europeană a emis o serie de recomandări de care trebuie să țină cont statele membre atunci când decid alcătuirea listelor verzi în ceea ce privește accesul aerian.

„Nu se poate zbura spre şi dinspre niciun stat terţ, non-UE, pentru care Comisia Europeană nu a emis o recomandare privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. În consecinţă, Institutul Naţional de Sănătate Publică propune CNSU, CNSU aprobă, iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română emite acele note privind posibilitatea reluării zborurilor spre şi dinspre anumite state. Celelalte destinaţii rămân suspendate până la o nouă recomandare a Comisiei Europene, respectiv până în fiecare zi de luni a săptămânii.”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În acest moment două state membre ale Uniunii Europene au decis să suspende legăturile aeriene cu România din cauza numărului mare de infectări din țara noastră. Este vorba de Austria și Slovacia. În afara lor, nu se poate zbura spre Suedia și Portugalia.

Comentarii