9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSlovacia și Cehia reintroduc starea de urgență

Slovacia și Cehia reintroduc starea de urgență

Slovacia urmează să declare săptămâna aceasta starea de urgență pentru combaterea pandemiei coronavirusului, a declarat luni premierul Igor Matovic, după o creștere accentuată a cazurilor.

“Situația este extrem de gravă și cred că trebuie să adoptăm decizii foarte fundamentale și decizii foarte îndrăznețe”, a spus Matovic după o întâlnire a echipei de gestionare a crizelor din țară. Măsura se așteaptă să fie aprobată de guvern miercuri și ar fi a doua oară când Slovacia introduce o stare de urgență pentru combaterea pandemiei.

Conform restricțiilor propuse, toate evenimentele sportive, evenimentele culturale și serviciile religioase vor fi interzise de la 1 octombrie. Nunțile și înmormântările ar fi permise numai dacă toți participanții pot dovedi că au avut un test negativ pentru coronavirus.

La rândul său, premierul ceh Andrej Babis a declarat postului de televiziune național Nova că se așteaptă ca starea de urgență să fie aprobată la o ședință extraordinară de guvern miercuri, dar nu a detaliat natura restricțiilor, potrivit medicalxpress.com.

O țară de 10,7 milioane de oameni, Republica Cehă a înregistrat creșteri record în infecțiile cu coronavirus în ultimele zile, ajungând la 65.313 cazuri confirmate, inclusiv 615 decese.

Slovacia a ajuns și ea la un număr total de 9.343 de cazuri, cu un record de 552 atins pe 25 septembrie.

Pe partea cealaltă a oceanului, proporţia testelor pozitive la coronavirus a început să crească din nou la New York, în special în mai multe zone cu un număr mare de evrei religioşi, a avertizat guvernatorul acestui stat american, Andrew Cuomo, citat de AFP.

Datele pentru ultimele 24 de ore arată 1,5% teste pozitive – 834 din cele 52.936 de teste realizate , a scris pe Twitter Andrew Cuomo, în timp ce acest procent staţiona la 1% de mai multe zile.

Citește și: La Iași s-ar putea impune restricții din cauza cazurilor de COVID 

Pacienții cu cel mai mare risc în urma Covid-19 pot fi identificați după nivelul de oxigen din sânge 

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...
Ultima oră
Pe aceeași temă