15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătatePacienții cu cel mai mare risc în urma Covid-19 pot fi identificați...

Pacienții cu cel mai mare risc în urma Covid-19 pot fi identificați după nivelul de oxigen din sânge

 

>> Merită să vă testați nivelul de oxigen din sânge
 
 
>> Durerile de cap, oboseala continuă pot fi semnele anemiei
 
 
>>  fierul este esențial în menținerea oxigenului optim în sânge
 

>>  aproape 70% din fierul din organismul nostru se gaseste într-o componentă a eritrocitelor, numită hemoglobina.
 
 
 
 

Anemia apare atunci când aveți un nivel scăzut de hemoglobină în celulele roșii din sânge (globule roșii).

 
Anemia cu deficit de fier este cel mai frecvent tip de anemie și apare atunci când organismul nu are suficient fier mineral. Corpul tău are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina. Când nu există suficient fier în fluxul sanguin, restul corpului nu poate obține cantitatea de oxigen de care are nevoie.
Aport inadecvat de fier poate fi legat de dietă, precondiție medicală (talasemia) sau de pierderea de sânge (ulcere, hemoroizi, sarcină, menstruație).
 
Consumul prea puțin de fier pentru o perioadă lungă de timp poate provoca o penurie în corpul dumneavoastră. Alimentele precum carnea, ouăle și unele legume cu frunze verzi au un conținut ridicat de fier. Deoarece fierul este esențial în perioadele de creștere și dezvoltare rapidă, femeile însărcinate și copiii mici ar putea avea nevoie de mai multe alimente bogate în fier în dieta lor.
Este bine, ca în perioada pandemiei, să ne asigurăm că orice deficiență este tratată.
Mai ales că anemia cauzată de deficiența de fier este ușor tratabilă. În funcție de severitatea sa medicul poată să vă prescrie tablete (timp de minim 3 luni de zile) sau o infuzie intravenoasă cu fier.

 
Un medic poate diagnostica anemia cu analize de sânge. 

 
O hemogramă completă de celule sanguine este, de obicei, primul test pe care îl va folosi un medic. Aceasta măsoară cantitatea tuturor componentelor din sânge, inclusiv:
 
celule roșii din sânge (globule roșii)
celule albe din sânge (globule albe)
hemoglobină
hematocrit
trombocite
 

Astfel veți avea informații despre sângele dvs. care sunt utile în diagnosticarea anemiei cu deficit de fier.

 

Aceste informații includ:
 
*nivelul hematocritului, care este procentul din volumul de sânge care este alcătuit din eritrocite
*nivelul hemoglobinei
*dimensiunea eritrocitelor

Un rezultat normal de hematocrit este de 34,9 până la 44,5 la sută pentru femeile adulte și de 38,8 până la 50 la sută pentru bărbații adulți. Rezultatul normal de hemoglobină este de 12,0 până la 15,5 grame pe decilitru pentru o femeie adultă și de 13,5 până la 17,5 grame pe decilitru pentru un bărbat adult.
 
În anemia cu deficit de fier, nivelurile de hematocrit și hemoglobină sunt scăzute. De asemenea, eritrocitele sunt de obicei mai mici ca dimensiune decât în ​​mod normal.
 
Un test al celulelor sanguine este adesea efectuat ca parte a unui examen fizic de rutină. Este un bun indicator al stării generale de sănătate a unei persoane. De asemenea, poate fi efectuat de rutină înainte de o intervenție chirurgicală.

 

Acest test este util pentru a diagnostica acest tip de anemie, deoarece majoritatea persoanelor care au un deficit de fier nu își dau seama.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă