11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiSecţia 9 Poliţie Bucureşti s-a sesizat din oficiu în cazul Ralucăi Bârsan...

Secţia 9 Poliţie Bucureşti s-a sesizat din oficiu în cazul Ralucăi Bârsan de la Spitalul Judeţean

Poliţiştii au mai anunţat că, în 2016, un medic al unităţii spitaliceşti a sesizat că i s-a sustras parafa, fiind făcute cercetări.

”La data de 29.09.2016, un medic din cadrul acestui spital (Spitalul Judeţean Ilfov – n.r.) a reclamat Secţiei 9 Poliţie furtul halatului medical personal din incinta unităţii spitaliceşti, precizând că în buzunarul halatului se afla parafa medicală. Au fost audiate mai multe persoane, atât femei, cât şi bărbaţi, iar cercetările sunt continuate de subunitatea de poliţie sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, au anunţat, marţi, reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Totodată, aceştia au anunţat că Secţia 9 Poliţie s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetări la aceeaşi unitate spitalicească cu privire la exercitarea fără drept a unei profesii.

Libertatea a descoperit încă un caz de fals medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti. Aici, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă, scrie publicaţia.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov afirmă că, din documentele pe care le au în contractul de voluntariat al Ralucăi Daniela Bârsan, aceasta este medic şi a lucrat ca voluntar în unitatea medicală, având anumite competenţe limitate. Ei spun că sunt în derulare mai multe anchete: una administrativă, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili dacă diploma este falsă, şi una internă, în secţia de ginecologie.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diploma de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că şi contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanţii instituţiei vor face o plângere penală pentru fals în acest caz.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă