Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Roșia lui Liviu Dragnea, căutată la gramaj de liberali

Dumitru Oprea, deputat PNL, îi cere ministrului agriculturii să prezinte date despre fraudarea Programului Tomate lansat de PSD.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2020 - 08:41

Programul de stimulare a producerii de tomate în extra-sezon, mult-lăudat de tandemul Liviu Dragnea – Petre Daea, va fi analizat la nivelul Ministerului Agriculturii cu privire la fraudele înregistrate în derularea sa.

Dumitru Oprea, parlamentar PNL, a cerut public să se identifice vinovații iar aceștia să plătească pentru sutele de dosare fictive plătite de la bugetul statului.

Care au fost bugetele alocate programului, câți tineri s-au instalat în mediul rural pentru a produce tomate, care este dimeniunea la nivel național a dosarelor fictive și ce măsuri se vor lua pentru îmbunătățirea acestuia, sunt întrebările la care parlamentarul așteaptă un răspuns.

Interpelarea vine la câteva zile după ce Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, afirmase că Programul Tomate a fost compromis de numărul mare de dosare fictive introduse la plată.

„Doar în judeţul Olt sunt 417 dosare fraudate şi trimise la DNA. Asta pentru că un funcţionar din judeţul Olt a observat că foarte multe dosare pe care el le-a respins au fost date în plată. Nici nu vreau să mă gândesc la dimensiunea naţională a acestei fraude.”, a spus Oros.

Din datele Ministerului Agriculturii, în 2019 s-au plătit 62 milioane euro pentru Programul Tomate dar efectele benefice nu au fost pe măsura sumelor achitate de la bugetul de stat, importul de roșii nu numai că nu a fost stopat ci a crescut. „În mod normal, ar trebui să scadă importurile această infuzie de bani pe care bugetul o face şi o dă într-o anumită producţie. Dar în 2017 a crescut faţă de 2016, apoi în 2018 a crescut, în 2019 a crescut. Sunt curios ce o să fie anul acesta.”, a mai spus Adrian Oros.

 

Citește totul despre:

#liviur dragnea

Comentarii

loading...