13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiRoșia lui Liviu Dragnea, căutată la gramaj de liberali

Roșia lui Liviu Dragnea, căutată la gramaj de liberali

Programul de stimulare a producerii de tomate în extra-sezon, mult-lăudat de tandemul Liviu Dragnea – Petre Daea, va fi analizat la nivelul Ministerului Agriculturii cu privire la fraudele înregistrate în derularea sa.

Dumitru Oprea, parlamentar PNL, a cerut public să se identifice vinovații iar aceștia să plătească pentru sutele de dosare fictive plătite de la bugetul statului.

Care au fost bugetele alocate programului, câți tineri s-au instalat în mediul rural pentru a produce tomate, care este dimeniunea la nivel național a dosarelor fictive și ce măsuri se vor lua pentru îmbunătățirea acestuia, sunt întrebările la care parlamentarul așteaptă un răspuns.

Interpelarea vine la câteva zile după ce Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, afirmase că Programul Tomate a fost compromis de numărul mare de dosare fictive introduse la plată.

„Doar în judeţul Olt sunt 417 dosare fraudate şi trimise la DNA. Asta pentru că un funcţionar din judeţul Olt a observat că foarte multe dosare pe care el le-a respins au fost date în plată. Nici nu vreau să mă gândesc la dimensiunea naţională a acestei fraude.”, a spus Oros.

Din datele Ministerului Agriculturii, în 2019 s-au plătit 62 milioane euro pentru Programul Tomate dar efectele benefice nu au fost pe măsura sumelor achitate de la bugetul de stat, importul de roșii nu numai că nu a fost stopat ci a crescut. „În mod normal, ar trebui să scadă importurile această infuzie de bani pe care bugetul o face şi o dă într-o anumită producţie. Dar în 2017 a crescut faţă de 2016, apoi în 2018 a crescut, în 2019 a crescut. Sunt curios ce o să fie anul acesta.”, a mai spus Adrian Oros.

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă