România intră în stare de alertă, în următoarele 30 de zile VIDEO

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi seară că starea de alertă se decretează la nivel naţional pentru 30 de zile.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2020 - 00:00

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că purtarea măştii devine obligatorie în spaţiile închise. De asemenea, se prelungeşte suspendarea zborurilor de pe toate aeroporturile. Carantinarea celor care vin din străinătate se face la domiciliu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, susţin, joi seară, o declaraţie de presă, la finalul şedinţei CNSU, pentru a anunţa măsurile care se vor aplica pe durata stării de alertă. 

Marcel Vela a explicat că starea de alertă se decretează la nivel naţional pentru 30 de zile. 

”Art1. Începând cu data de 15 mai se declară starea de alertă la nivel naţional pentru 30 zile”, este primul articol al hotărârii adoptate de CNSU. 

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că în mijloacele de transport în comun, în centrele comerciale şi la locurile de muncă purtarea măştii devine obligatorie.

Şeful DSU a explicat că se prelungeşte interdicţia zborurilor de pe toatre aeroporturile pentru o perioadă de 14 zile.

”Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 15 mai 2020”, a anunţat Raed Arafat. 

De asemenea, se suspendă transportul internaţional de persoane către aceleaşi tări, până la 1 iunie 2020. 

”Se instituie carantina sau izolarea la locuinţă pentru persoanele care vin din străinătate. Cele care nu pot sta acasă, se poate opta pentru carantina instituţionalizată.

Cei care vin în ţară indiferent de unde vin se aplică măsura de izolare la domiciliu. Carantină instituţionalizată pentru cei care nu au unde sta sau care încalcă carantina la domiliciu”, a anunţat Raed Arafat. 

Arafat a precizat că în localitate se poate circula liber, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. 

Ieşirea în afara localităţii se va face doar pentru motive întemeiate. 

”Este interzis în afara localităţii cu excepţii: interes profesional, umanitar, activităţi agricole, îngrijirea unei proprietăţi, programe sau proceduri în centre de tratamente, îngrijirea copiilor, membrilor de familie, asistenţa persoane vârstnice, deces, asistenţa medicală care nu poate fi amânată”, a mai spus Raed Arafat. 

Comentarii