17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiRedeschiderea Casei Memoriale „George Ion Pop de Băsești''

Redeschiderea Casei Memoriale „George Ion Pop de Băsești”

 Klaus Iohannis a susținut o alocuțiune în cadrul evenimentului de redeschidere a Casei Memoriale „George Pop de Băsești”.

,,Redeschiderea Casei Memoriale „George Ion Pop de Băsești”, după reabilitarea sa, are o importanță deosebită atât pentru maramureșeni, cât și pentru păstrarea vie a moștenirii noastre istorice. Ne aflăm într-un loc relevant pe harta României, care sper că va deveni un reper pe harta turismului cultural, o destinație pentru cei care doresc să cunoască una dintre personalitățile care și-au dedicat întreaga viață unirii românilor”, a declarat Klaus Iohannis.

În continuare acesta a decretat conferirea medaliei aniversare Centenarul Marii Uniri Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş.

,,Momentul de astăzi este un prilej mai mult decât potrivit pentru acordarea Medaliei aniversare „Centenarul Marii Uniri” unei instituții – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș – pentru contribuția la păstrarea moștenirii istorice și a mesajului patriotic al marelui unionist, inclusiv prin restaurarea casei sale memoriale”.

Şeful statului a adăugat că demersuri precum redeschidere a Casei Memoriale „George Pop de Băseşti” arată că ne preţuim şi ne protejăm identitatea şi valorile care ne-au condus să fim parte a unei Europe umaniste şi democratice.

 ,,Astfel de demersuri sunt mărturiile noastre că ne prețuim și protejăm identitatea și valorile care ne-au condus să fim parte a Europei umaniste și democratice. Revitalizarea locurilor istoriei și culturii nu este expresia melancoliei ori a unei întoarceri spre trecut, ci reprezintă investiții în educația și formarea tinerei generații, șanse de dezvoltare locală, oportunități pentru încurajarea turismului în regiune”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

 

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă