9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiReactorul 2 de la Cernavodă se opreşte pentru 32 de zile

Reactorul 2 de la Cernavodă se opreşte pentru 32 de zile

Durata opririi planificate este de 32 de zile, anunţă Nuclearelectrica, societatea de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi la: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

“Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, anunţă compania, care subliniază că lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007. 

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă