Foto: INQUAM PHOTOS

Protest fără ecou în Piața Victoriei: restaurantele și cafenelele rămân închise

Sute de persoane au protestat miercuri seara în Piața Victoriei împotriva măsurii de închidere a restaurantelor și cafenelelor situate în interiorul clădirilor la doar cinci săptămâni după redeschiderea acestora.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2020 - 09:38

Aproximativ 500 de persoane s-au strâns în fața sediului Guvernului și au solicitat să nu li se ia dreptul la muncă prin închiderea pe o perioadă nedeterminată a unităților de alimentație publică din interior.

Patroni de restaurante și cafenele din Capitală și din județul Ilfov și angajați lăsați din nou fără o slujbă și-au arătat nemuțumirea față de decizia Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București care a decis marți după-amiaza ca de miercuri să se pună lacătul pe restaurantele și cafenelele din București.

Oamenii sunt supărați pentru că decizia s-a luat fără consultarea reprezentanților industriei ospitalității, invocându-se că redeschiderea localurilor din interior începând cu 1 septemembrie ar fi una dintre cauzele creșterii numărului de infectări la nivelul Capitalei.

În realitate, potrivit cifrelor oficiale, un singur focar de Covid-19 a apărut într-o unitate de alimentație publică situată în interior, cu cinci angajați infectați, dar Ministerul Sănătății nu a precizat dacă aceasta este situată în București.

Comentarii