Prognoză apocaliptică: vom avea în zece zile peste o mie de internați la ATI

O estimare realizată la comanda Comitetului Național pentru Situații de Urgență prezintă date înspăimântătoare care, în varianta pesimistă, ar genera în total peste un milion de români infectați la sfârșitul lunii septembrie.

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2020 - 12:50

Există o creștere supra-exponențială în România, este concluzia prognozei realizată de compania Avantera. Analizarea datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică și creșterea cu 54,3% a cazurilor noi de coronavirus în ultimele zile ar putea duce la o nouă perioadă de stare de urgență chiar la începutul lunii august dacă cifrele îmbolnăvirilor își păstrează ritmul actual de creștere.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări. Astfel, criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență – 10.000 cazuri în 5 zile – ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.”, se arată în documentul citat de Digi24.

În cel mai pesimist scenariu, dacă trendul ascendent se păstrează, România ar putea să contabilizeze peste un milion de cazuri de coronavirus la finele lunii septembrie. Potrivit prognozei comandată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență municipiul București și județele Argeș și Prahova ar fi cele mai grav afectate, fiind cele marcate cu roșu. Urmează județele Galați, Brașov, Dâmbovița și Arad - marcate cu portocaliu. În contextul creșterii numărului de infectări, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, nu exclude instituirea unor carantine pe zone ori regiuni.

 

 

Comentarii