Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritățile au mai instituit în trecut carantina totală în Suceava și Țăndărei.

Veste proastă, se ia în calcul izolarea zonală

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, spune că o creștere a îmbolnăvirilor cu Covid-19 poate duce la măsura instituirii carantinei regionale sau zonale.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2020 - 08:39

Creșterea numărului de noi îmbonăviri zilnice, raportată la o rată mai mică a celor care se însănătoșesc poate pune presiune pe sistemul sanitar, este de părere Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate - mască, distanţare - riscul există să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei.”, a spus Arafat duminică seara la Digi24.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne și una dintre cele mai influente persoane în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a anunțat că noua lege privind carantina și izolarea permite ca pe o perioadă de timp să se instituie o carantină a unei localități, a unei zone sau chiar a unei regiuni.

”Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate, cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.”, a precizat Raed Arafat, adăugând că o decizie atât de dură pentru populație se va lua doar după o analiză profundă a datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

Comentarii