Patriarhul Daniel

Procurorii i-au făcut dosar penal unui preot care a permis accesul credincioșilor la slujba de Paști

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca i-a deschis un dosar penal unui preot ortodox care a permis intrarea credincioșilor în biserică, în zilele de Paști.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.04.2020 - 20:53

"În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfăşoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi", a anunțat, miercuri, un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Preotul slujește la o biserică ortodoxă din cartierul Mănăștur al municipiului Cluj-Napoca.

Printre cei care au reclamat deschiderea bisericii în zilele de Paști, în ciuda stării de urgență, s-a numărat deputatul de Cluj Emanuel Ungureanu (USR), care a postat și câteva mesaje pe Facebook cu privire la această întâmplare. Deputatul Ungureanu susține că faptele preotului s-au petrecut "sub ochii îngăduitori ai Poliției și Jandarmeriei".

După prima deschidere a bisericii, înainte de Paști, preotului i-a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare 2. După cea de-a doua deschidere a bisericii s-a decis întocmirea dosarului penal.

Până miercuri seară, conducerea Bisericii Ordodoxe Române nu a transmis niciun punct de vedere cu privire la acest caz.

Comentarii