Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul din Bacău, Cosmin Necula, şi fostul viceprimar Dragoş Daniel Ştefan, trimişi în judecată

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, şi fostul viceprimar Dragoş Daniel Ştefan au fost trimişi în judecată de DNA pentru participaţie improprie (sub forma determinării) la abuz în serviciu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 12:37

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, şi Dragoş Daniel Ştefan, la data faptei viceprimar al municipiului Bacău, pentru participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

"La data de 10 iulie 2017, într-o şedinţă a Consiliului Local Bacău, inculpaţii Necula Cosmin şi Ştefan Dragoş Daniel, în calităţile menţionate mai sus, cu intenţie, i-au determinat pe consilierii locali prezenţi să adopte o hotărâre cu încălcarea dispoziţiilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Astfel, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ şi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, a dispus finanţarea proiectelor depuse de două asociaţii (cu sumele de 553.000 de lei, respectiv 15.000 de lei), deşi acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.

Potrivit DNA, prin finanţarea acestor proiecte au fost încălcate dispoziţiile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi au fost vătămate interesele legale ale solicitanţilor care au întrunit un punctaj mai mare.

Corelativ, cele două asociaţii, beneficiare ale fondurilor, au obţinut un folos necuvenit constând în acordarea de finanţări nerambursabile la care nu erau îndreptăţite potrivit dispoziţiilor legii mai sus menţionate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Comentarii