Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preot din Năvodari, amendat pentru încălcarea ordonanțelor militare

Un preot din Năvodari a fost amendat, vineri, cu 2.000 de lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, după ce la finalul slujbei oficiate în biserică acesta ar fi dat apă sfinţită enoriaşilor care se adunaseră în faţa lăcaşului de cult.

Share

Rl online 0 comentarii

24.04.2020 - 14:53

"În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Mulţimea de oameni a fost dispersată de poliţişti, iar preotului i s-a aplicat sancţiunea contravenţională.

"În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei", a precizează informarea IPJ Constanţa.

Potrivit sursei citate, conducerea IPJ Constanţa a dispus efectuarea de verificări la Poliţia Năvodari, privind modul în care au fost distribuite pe teren echipajele de forţe de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a declarat că slujba a fost oficiată în interiorul bisericii, fără enoriaşi, iar "biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public".

"Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei", a afirmat Tănăsescu.

Comentarii

loading...