5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrecizări ale prefectului Capitelei privind masca în companii și certificatele de vaccinare

Precizări ale prefectului Capitelei privind masca în companii și certificatele de vaccinare

Întrebat, sâmbătă, dacă într-un birou în care toată lumea este vaccinată se poate renunța la mască, Alin Stoica a răspuns că decizia aparține fiecărui angajator.

„Angajatorul sau operatorul, prin medicul de medicina muncii, vor stabili aceste reguli interne”, spune prefectul.

Întrebat, de asemenea, cum se vor organiza angajații Prefecturii București, Stoica a răspuns: „încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde intr-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”.

Verificările de la vot pot fi folosite și asupra certificatelor de vaccinare

Certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau prin CNP, spune prefectul Capitalei. Alin Stoica vorbește și despre ținta lunară de vaccinare, dar lămurește și problema organizatorilor de evenimente.

Alin Stoica a declarat, sâmbătă, că certificatele de vaccinare pot fi verificate prin STS, ca la vot, sau după buletin, respectiv CNP.

„Dacă accesul este mai dificil, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Eu mă bazez pe buna credință a oamenilor că nu vor falsifica certificatele. La fel și cei care fac testele PCR sau rapide, unitatea medicală emite în format electronic rezultatul și poate fi oricând arătat”.

În ce privește ținta de vaccinare lunară, Stoica a spus că nu este stabilită, dar o așteaptă.

„Vă pot spune că noi am stabilit, nu oficial, să avem o țintă de vaccinare pe zi în București de 20.000 și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii”, a adăugat prefectul.

În altă ordine de idei, întrebat cine este considerat organizatorul unei nunți, al unui botez sau al unei aniversări, prefectul a răspuns că de regulă este cel „în curtea căruia se organizează evenimentul”: „adică patronul care permite organizarea unui eveniment”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă