Senatorul Tudor Barbu acuză că a descoperit salarii şi de 16.000 de lei pentru funcţionarii din Parlament. În replică la aceste acuzaţii, conducerea Senatului a publicat o listă cu salariile funcţionarilor din camera superioară a Parlamentului.
„Am constatat cu stupoare că în legislatura trecută, foarte mulţi, zeci de şefi şi şefuleţi, directori de pe la diverse servicii ale Senatului aveau venituri lunare mai mari decât ale senatorilor. Unii dublu, şi mai mult decât dublu. 140, 150, 160 milioane de lei pe lună”, a declarat senatorul PPDD Tudor Barbu la postul de televiziune România TV.
Citeşte şi INS: 5% dintre români nu câştigă nici salariul minim pe economie
Şefii de servicii din Parlament câştigau şi de trei ori mai mult decât un senator sau un deputat, a adăugat Barbu: „Cum e posibil ca nişte funcţionari din Senatul României să câştige de două ori sau chiar de trei ori mai mult decât un senator, când ei sunt acolo să deservească, sunt aparatul care deserveşte senatorii”.
Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis de Direcţia de Presă al Senatului, nu există funcţionari publici care să încaseze lunar un salariu în valoare de 18.000 lei, iar salariul mediu pe care îl câştigă un funcţionar care lucrează la Parament este de 3.000 de lei lunar.
Citeşte şi Bellu şi Bitang spun că nu este normal ca antrenorii să aibă salarii de 900 de lei
„În legătură cu informaţiile apărute în mass-media referitoare la salariile exagerate pe care le încasează funcţionarii publici parlamentari din cadrul Senatului României, suntem în măsură să vă facem următoarele precizări:
– Nu există funcţionari publici parlamentari care să încaseze lunar un salariu în valoare de 18.000 lei;
– Salariul mediu pentru funcţionari publici parlamentari este în jur de 3.000 lei lunar;
– Salariile diferă în funcţie de vechimea persoanei în cadrul Senatului României şi de funcţia pe care o ocupă în cadrul unei structuri din instituţie, dar nu pot ajunge la valori de 18.000 lei”, se arată în documentul citat.
„Totodată, menţionăm faptul că Biroul Permanent al Senatului a decis, la începutul acestei sesiuni parlamentare, reorganizarea întregului aparat tehnic al instituţiei prin desfiinţarea departamentelor şi transformarea acestora în direcţii generale sau direcţii, fapt ce a dus la scăderea semnificativă a indemnizaţiei de conducere pe care o primesc persoanele care coordonează respectivele structuri”, conform aceluiaşi document.