15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPfizer reduce la jumătate numărul de vaccinuri anti-COVID-19 livrate săptămâna aceasta

Pfizer reduce la jumătate numărul de vaccinuri anti-COVID-19 livrate săptămâna aceasta

România va primi doar 50% din volumul programat pentru săptămâna aceasta, iar livrările nu se vor îmbunătăţi decât treptat, astfel că situaţia va reveni la normal abia la finele lunii martie, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.

Situaţia este similară în Polonia, ţară care luni a primit doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia.

Guvernul ceh se pregăteşte pentru o reducere a livrărilor care să se întindă pe mai multe săptămâni, astfel că a decis să încetinească programul de vaccinare tocmai când a început să administreze şi doza de rapel.

„Trebuie să ne aşteptăm la o reducere a numărului de programări la vaccinare în următoarele trei săptămâni”, a declarat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny. În Cehia, Pfizer a redus livrările cu 15% în cursul acestei săptămâni şi cu până la 30% pentru următoarele două săptămâni.

Comisia Europeană a comandat un număr de 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, care ar ajunge pentru imunizarea, inclusiv rapelul, a două treimi din populația UE.

Deşi UE a semnat acorduri de furnizare cu mai multe companii care urmează să îi furnizeze aproape două milioane de doze, doar vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna au fost aprobate până acum.

 

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă