Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: ziarulargesenilor.ro

Pariul cu împădurirea: 10.000 păduri noi sau tinere

Ministerul Mediului anunță împăduriri masive în toate zonele României în ceea ce se vrea a fi cea mai mare campanie națională din ultimul deceniu.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.07.2020 - 10:42

2.500 păduri de la zero și plantări în peste 7.000 păduri tinere este ținta asumată de Guvernul PNL în programul național de investiții și relansare economică prezentat în iunie. Ministerul Mediului încearcă să refacă în cel mai scurt timp, cel puțin la nivel de puiet, mii de hectare de pădure distruse de defrișările necontrolate.

”Începând cu primăvara acestui an, în cadrul celei mai mari campanii naţionale de împăduriri din ultimul deceniu, sunt în curs de plantare la nivel naţional peste 2.500 de păduri de la zero şi completate alte 7.000 de păduri tinere. Considerăm că pe lângă eforturile naţionale, cadrul financiar multianual şi fondul pentru relansare economică trebuie să asigure resursele necesare pentru continuarea eforturilor de înscriere a UE pe traiectoria necesară atingerii obiectivului UE 2050 de neutralitate climatică”, a anunțat secretarul de stat Mircea Fechet, într-un comunicat preluat de News.ro.

Oficialul a precizat că Ministerul Mediului continuă în 2020 finanțări sau investiții noi verzi pentru reducerea emisiilor, amintind aici înnoirea parcului auto naţional şi derularea de programe pentru electromobilitate, modernizarea marilor complexe de producere a energiei şi a reţelelor de termoficare, programe de creştere a eficienţei energetice prin reabilitarea clădirilor publice şi private.

Comentarii