„S-au înscris aproximativ 25.000 de persoane, pentru arealul delimitat, dar cu siguranţă vor fi mai multe pe tot traseul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ARCB.
Începând cu ora 18.10, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie. El va porni apoi, cu papamobilul, de la Catedrala Sf. Iosif spre Piaţa Revoluţiei.Vor fi amenajate două scene – una la catedrală şi alta în Piaţa „George Enescu”, unde vor fi amplasate şi 5.000 de scaune.
Pe toate străzile, aşa cum a fost anunţat din urmă cu mai bine de o lună, vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti au spus că vor fi amplasate maxim de 7.000 de scaune în tot arealul.
Zona de eveniment va putea cuprinde până la 40.000 de persoane.
Va exista şi o zonă „liberă”, pentru cei care nu s-au înscris online. Ei vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe un ecran amplasat de Primărie.
Pe 31 mai, vineri, Sanctitatea Sa va sosi la ora 11.30, pe aeroportul „Henri Coandă”, iar la ora 12.05, va avea loc ceremonia de bun-venit la palatul Cotroceni.
La ora 12.20, Suveranul Pontif se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 12.50, va avea loc o întâlnire cu Viorica Dăncilă, tot la palatul Cotroceni, unde, la ora 13.00, va discuta cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Aici, papa va ţine un discurs.
La ora 15.45, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel, la Palatul patriarhal, apoi, la ora 16.15, cu Sinodul permanent şi va ţine un discurs.
La ora 17.00, va ajunge la noua Catedrală Naţională, unde va fi spusă rugăciunea „Tatăl nostru”, şi el va transmite un cuvânt de salut. De acolo, Suveranul Pontif va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, la ora 18.10, când va începe Sfânta Liturghie.
Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România.
Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.
Vizita a fost pusă sub motto-ul „Să mergem împreună!” şi va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice.