Orban: Nu este suficientă o demisie, trebuie identificați responsabilii

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, nu este suficientă, și că ancheta trebuie să identifice responsabilii pentru tragedia petrecută acolo.

Share

Aceeași temă

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2020 - 21:53

"Acolo este vorba de pierderea a zece vieţi omeneşti. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziţie la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism şi cu celeritate, astfel încât să fie identificaţi responsabilii. Acolo există o răspundere uriaşă şi cei care sunt vinovaţi trebuie să fie pedepsiţi. (...) Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Acolo este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii, odată cu identificarea responsabililor să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili", a spus Orban, după ce managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ, Lucian Micu, a anunţat luni că îşi va înainta demisia din funcţie.

Premierul a făcut o vizită de lucru împreună cu primarul general, Nicuşor Dan, şi cu prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, pentru evaluarea spitalelor din Bucureşti.

El a arătat că toate măsurile care sunt luate vizează prevenirea apariţiei unei situaţii similare.

"Acolo este clar. Au fost efectuate lucrări de intervenţie, s-au făcut inclusiv lucrări de construire a unui perete de rigips, s-au mutat în dimineaţa zilei respective pacienţii de la etajul 3, unde era secţia de ATI, la etajul 2, ori acolo sunt nişte lucruri care trebuie cercetate, trebuie identificaţi responsabilii, iar ei trebuie pedepsiţi", a afirmat premierul.

La rândul său, primarul general al Capitalei a spus că în zilele următoare vor fi anunţate decizii în legătură cu noi locuri de terapie intensivă.

"Am avut discuţii cu mai mulţi manageri şi în general pe tot ce înseamnă această criză sanitară, e nevoie de colaborarea instituţiilor, iar în ultimele săptămâni a existat o colaborare, nu a mai existat acea ruptură între primărie, Administraţia Spitalelor şi Ministerul Sănătăţii. O să vedeţi în zilele următoare deciziile cu privire la noi locuri de terapie intensivă în Bucureşti", a declarat Dan.

Nicuşor Dan a menţionat că pentru spitalele administrate de Municipalitate vor fi alocate în 2021 sume de 70-80 de milioane de lei, în vederea autorizării de securitate la incendiu. 

Comentarii