Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Octavia Spineanu Matei, propusă judecător la Curtea de Justiție a UE

Judecătorul Octavia Spineanu Matei este candidatul României pentru judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene, a decis Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 25.10.2020 - 22:08

„În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcția de judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Procedura de selecție), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecție s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanță, în vederea audierii candidaților selectați pentru etapa interviului, și a decis ca Octavia Spineanu Matei să fie candidatul României pentru funcția de judecător al CJUE”, se arată într-un comunicat al CSM.

Prima propunere de rezervă este Cristian Daniel Oană, iar a doua propunere de rezervă este Răzvan Horațiu Radu.

Propunerile, însoțite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare, potrivit CSM.

Spineanu Matei este în prezent judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Judecătorul are 53 de ani și este doctor în drept. A fost judecător la Judecătoria Sectorului 4, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, a fost membru al Marii Camere de recurs a Oficiului European de Brevete, între 2006-2016, formator, apoi director al Institutului Naţional al Magistraturii (2011-2016), judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României (2006-2016), membru al Consiliului ştiinţific al Institutului Naţional al Magistraturii şi al Consiliului de conducere al Şcolii Naţionale de Grefieri (2011-2016) şi membru ales al Consiliului şcolii doctorale a Universităţii din Bucureşti (2012-2016).

Comentarii