13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNews Alert. Papa Francisc, blocat timp de 25 de minute într-un ascensor

News Alert. Papa Francisc, blocat timp de 25 de minute într-un ascensor

“Trebuie să vă cer iertare”, a declarat, zâmbind, suveranul pontif înainte de a oficia acea slujbă, care a început cu o întârziere de aproximativ 10 minute, informează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres. 

Apoi, papa Francisc a explicat pelerinilor prezenţi în piaţă că în clădirile de la Vatican s-a produs o pană de electricitate şi că el a rămas blocat într-un ascensor, din care a fost salvat de echipele locale de pompieri.

“O rundă de aplauze pentru brigada de pompieri, vă rog!”, a adăugat liderul de la Vatican, adresându-se credincioşilor prezenţi în piaţa Sfântul Petru.

Tot duminică, papa Francisc a anunţat că va ridica 13 prelaţi romano-catolici la rangul de cardinal, luna viitoare, inclusiv 10 “cardinali-electori” cu vârste sub 80 de ani, care vor fi eligibili să voteze în conclavul ce va fi organizat pentru alegerea succesorului său.

Suveranul pontif a făcut acest anunţ surpriză în timpul slujbei sale duminicale. Viitorii cardinali provin din mai multe ţări, inclusiv din Indonezia, Cuba, Luxemburg, Maroc şi Republica Democrată Congo.

Ceremonia lor de învestire, cunoscută sub numele de “consistoriu”, va avea loc pe 5 octombrie, a precizat papa Francisc.

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă