14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăȘtirile zileiNEWS ALERT 47 de cazuri confirmate în România / 18 cazuri noi,...

NEWS ALERT 47 de cazuri confirmate în România / 18 cazuri noi, azi

UPDATE 23:24 

O femeie de 63 de ani şi un bărbat de 48 de ani sunt cele mai recente cazuri de coronavirus confirmate în România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia de 63 de ani este contactul unei alte femei, de 35 de ani, care a călătorit în Israel şi s-a întors în România pe 29 februarie.

Bărbatul, asimptomatic, este din Bucureşti, fiind contact direct cu fiul pacientului confirmat pozitiv care a fost internat la Spitalul “Dimitrie Gerota”.

UPDATE 22:07

Al 45-lea caz de coronavirus a fost diagnosticat miercuri seară, un bărbat de 20 de ani din Iaşi, asimptomatic.

Bărbatul de 20 de ani din Iaşi a venit din Italia pe 10 martie şi a întrat în carantină la Satu Mare.

Tânărul este asimptomatic.

În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

El a venit cu maşina în care mai era o persoană, care la test a a avut rezultat negativ, dar testul va fi reluat.

UPDATE 21:00

Cincisprezece cazuri de coronavirus au fost diagnosticate miercuri în România, numărul total ajungând la 44, după ce încă 5 bărbaţi veniţi din Italia au fost diagnosticaţi, ei fiind în carantină la Arad. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vamă, din Italia, în data de 9.03.2020, care au fost carantinați în Arad, imediat de la sosire.

Au mai fost depistaţi pozitiv miercuri un bărbat de 52 de ani din Constanţa, o femeie de 54 de ani, contact direct al bărbatului de 60 de ani care a fost internat la Spitalul Dimitrie Gerota, un bărbat de 47 de ani din Bucureşti, un bărbat de 56 de ani a cărui stare s-a agravat, fiind internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş”, alte două persoane din Bucureşti şi una din Covasna, doi bărbaţi din Iaşi şi o femeie din Capitală, de 43 de ani, de asemenea contact al pacientului de la ”Dimitrie Gerota”. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri că Spitalul ”Dimitrie Gerota” a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. Unul dintre cazurile diagnosticate miercuri este medic la acest spital. El a precizat că ancheta epidemiologică continuă. Arafat a anunţat suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României, iar entităţile private sunt solicitate să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie. Acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

Cele mai citite

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...

OpenAI a lansat un nou model de inteligență artificială și versiunea desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat luni un nou model de inteligenţă artificială şi o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfaţă pentru utilizatori, transmite...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă