Monica Anisie despre situația din București: Ce s-a întâmplat este incredibil!

Monica Anisie, ministrul Educației, critică bâlbâiala Comitetului Municipal București pentru Situații de Urgență și susține că a cerut de o săptămână Prefecturii București să pregătească scenariul închiderii școlilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.10.2020 - 09:06

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil, la nivelul municipiului Bucureşti, şi anume, mă refer aici la situaţia creată la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. De la data de 13 octombrie, şi până ieri, când Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunţat depăşirea acestei rate, am fost într-o comunicare directă cu Inspectoratul Şcolar, trebuie să precizez că am discutat şi cu dl prefect, i-am comunicat care sunt prevederile legale în vigoare şi mă aşteptam ca astăzi să ia o decizie clară.

A existat o hotărâre a Comitetului pe care înţeleg că dl prefect a revocat-o între timp, şi anume o hotărâre care prevedea faptul că se vor închide creşele şi unităţile de învăţământ preuniversitar şi universităţile. Am atras atenţia Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti că în cuprinsul acestei hotărâri există nişte erori.”, a spus Monica Anisie luni seara într-o emisiune la Realitatea Plus.

Oficialul din fruntea Ministerului Educației a adăugat că în acest moment nu se pune problema trecerii la învățământ online pe termen lung ci este doar o măsură temporară, de închiderea a unităților școlare pentru 14 zile, urmând ca la finalul acestui interval să se decidă dacă elevii pot reveni în sălile de curs.

„Dacă din punct de vedere epidemiologic există vreun risc, acest lucru trebuie să ni-l spună reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a nu pune în pericol nici pe elevi, dar nici pe cadrele didactice. În situaia respectivă trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar.”, a precizat Monica Anisie.

Comentarii