Mesajul transmis de Casa Regală a României, după decesul Prințului Philip

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani. Anunțul a fost dat de Palatul Buchkingam care a precizat că soțul reginei a murit „în liniște” la castelul Winsdor.

Share

Rl online 0 comentarii

09.04.2021 - 16:20

Casa Regală a României a transmis un mesaj în care își exprimă regretul privind moartea ducelui de Edinburgh. Prințul Philip și Prințul Mihai I al României erau verișori. Principesa Margareta, custodele coroanei, a avut la rândul domniei sale o legătură strânsă cu soțul reginei Elisabeta a II-a. Majestatea Sa a fost botezată de ducele de Edinburgh și mai târziu la liceu și facultate, prințul Philip i-a purtat de grijă. 

Iată mesajul transmis de Casa Reglă a României:

 

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”

 

 

Citește totul despre:

Comentarii