17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialEvacuare fortata, riposta violenta

Evacuare fortata, riposta violenta

Zeci de politisti au fost implicati ieri in confruntari cu sutele  de manifestanti care au protestat la Copenhaga impotriva evacuarii fortate a unei case unde locuiau tineri "marginalizati", ce apartineau unui grupuscul de extrema stanga. Au fost arestate 75 de persoane si s-a inregistrat un ranit, care a fost transportat la spital.
Ciocnirile au survenit in urma unei operatiuni a unitatii speciale de actiune a politiei, o unitate de elita, care a inceput la ora 7.00 o operatiune de expulzare sustinuta de un elicopter si de tunuri cu apa, iar mai multi tineri au fost arestati din randul celor ce locuiau in casa vizata pe care politia a recuperat-o dupa confruntari ce au durat peste doua ore. Purtatorul de cuvant al politiei, Flemming Steen Munch, a precizat ca au fost arestate 35 de persoane in interiorul cladirii si alte 40 pe strazile din apropiere.
Potrivit canalului danez TV2, politia s-a pregatit de saptamani pentru aceasta confruntare in urma vanzarii cladirii din strada Jagtevej din cartierul Noerrebro al capitalei Copenhaga, unde traiau de peste 25 de ani tineri squatters, punks si alti adolescenti de cultura underground.
Pe site-ul lor pe internet, tinerii, membrii unui grup apartinand de "Autonomi" – grupuscul de extrema stanga – si-au chemat simpatizantii sa-i sustina, aruncand cu pietre si vopsea, si sa ridice baricade in alte cartiere ale metropolei.
Politia a cerut intariri pentru a preintampina tulburari in Copenhaga, pe parcursul zilei asteptandu-se actiuni de revansa din partea tinerilor si a adeptilor lor.

Cele mai citite

Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați de la Asia Express 2024

În ediția din 19 septembrie a emisiunii „Asia Express 2024,” Andrei Ursu și Vlad Condurache au fost eliminați după ce au terminat pe ultimul...

Securitatea națională și înzestrarea armatei, priorități în ședința CSAT

Pe agendă se află stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina şi planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2025-2034 Preşedintele Klaus Iohannis a convocat...

Momente grele pentru Duckadam! „Eroul de la Sevilla” a intrat în operație pe cord deschis

Fostul mare goalkeeper Helmut Duckadam, legendarul erou al Stelei din Liga Campionilor, traversează un moment extrem de complicat din punct de vedere medical. Helmut Duckadam...
Ultima oră
Pe aceeași temă