Mâncare trimisă de români peste hotare, distrusă de autoritățile franceze

Un transport de alimente, țigări, băuturi alcoolice și alte bunuri trimise din România și Republica Moldova a fost interceptat de autoritățile din Nisa iar toată marfa confiscată pentru că nu a fost declarată la vamă.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 10:46

Trei camioane și o auto-utilitară au fost oprite de o echipă mixtă formată din polițiști, vameși și angajați ai direcției regionale de mediu iar marfa, 1,2 tone, a fost descărcată și sortată.

Alimentele din cele 500 colete au fost ridicate de echipe de la salubritate în vederea distrugerii, 234 pachete de țigări de contrabandă și circa 250 litri de alcool au fost confiscate iar celelalte bunuri, cum ar fi aspiratoare sau scaune au fost înapoiate.

Alimentele, printre care produse din carne, pește, brânzeturi ori mâncare gătită, au fost distruse pe motiv că au fost transportate în condiții necorespunzătoare din punct de vedere al asigurării siguranței alimentelor.

Potrivit francebleu.fr, vehiculele folosite la transportul mărfii au fost confiscate provizoriu până ce proprietarii vor achita amenzile pentru livrarea ilegală a alimentelor și a celorlalte bunuri.

Polițiștii francezi au anunțat că în ultima perioadă a crescut transportul de alimente, țigări și băuturi alcoolice dinspre țările situate în estul Europei spre cetățeni din țările din vest.

Comentarii