Florin Cîțu, premierul României la un concert rock, FOTO: Facebook

Lui Cîțu îi este dor să meargă la concerte rock. Ce reacție au avut internauții

Premierul Florin Cîțu postează pe Facebook imagini din timpul unui concert Metallica și scrie că îi este și lui dor să meargă la concerte. „Putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități pentru persoanele vaccinate”, spune prim-ministrul.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

04.05.2021 - 21:13

 „Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate. Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, este mesajul premierului care însoțește imaginile in timpul unui concert Metallica.

Postarea a strâns până acum puține comentarii.

„Domnule premier, dacă doriți să oferiți beneficii persoanelor vaccinate cu astfel de pretenții, cumpărați-le o acadea! Iar pentru cei care vor la restaurant sau la alte evenimente fără mască, solicitați testul PCR. Asta este atitudinea corectă din punct de vedere medical. Nici nu mă mai mir că este atâta violență pe tema vaccinării, când veniți cu asemenea aberații discriminatorii și fără niciun rezultat medical, ba dimpotrivă îi puneți pe toți acei oameni în pericol de contaminare! Sunteți sigur că așa trebuie să acționeze un premier în pandemie?” sau „E bine. Data viitoare includeti si cuvantul <teatre>" sunt doar două dintre ele.

Mai devreme, Florin Cîțu a vorbit despre relaxările care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea s-ar putea număra renunțarea la mască pe plajă și chiar participarea la evenimente private pentru cei care s-au vaccinat.

„Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. M-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% rata de vaccinare, și dacă ne uităm la municipii Cluj-Napoca este la 34, Bucureștiul e la 30%, deci este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic pe care trebuie să-l păstrăm. Aici este legătura directă între scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare. Dacă atingem acele 5 milioane la 1 iunie vă spun că am putea să redechidem mai mult lucrurile”, spunea Cîțu.

Comentarii