Ludovic Orban: Optimizăm structurile instituțiilor publice, scăpăm de unii care nu-și fac treaba

Ludovic Orban îi asigură pe angajații din sistemul public că nu vor exista diminuări salariale dar că se urmărește o optimizare a instituțiilor publice prin disponibilizarea acelor salariați care nu-și fac treaba.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2020 - 10:53

„Nu există tăiere (n.red. de salarii), dacă va fi necesar vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă doar că muncesc, nu cei care-şi fac treaba.”, a spus Ludovic Orban duminică seara la România TV.

Premierul spune că majorări ale veniturilor în sectorul public și pensiilor se vor face doar în funcție de evoluția economiei care, în opinia sa, dă semne că-și revine după șocul negativ din primăvară, atunci când România a trecut prin două luni de stare de urgență, și anunță că în ultimele cinci luni a fost creștere industrială și în utlimele patru luni creștere a încasărilor la buget.

„Obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă. România a plecat de la un deficit moştenit de 4,6%. Deficitul de 9,1 trebuie privit şi în dinamica lui, este un deficit pe care l-ai păstrat din anul anterior. Alte ţări se duc la deficite mai mari în condiţiile în care nu aveau deficit. La noi, creşterea deficitului este mai mică decât creşterea deficitului în alte ţări europene. În România, de exemplu, a crescut salariul mediu net.”, a explicat Ludovic Orban.

Comentarii