Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: Avem nevoie de medici ca de aer

Ludovic Orban a anunțat că s-a ajuns la 75% capacitate a sistemului sanitar de a trata bolnavi infectați cu Covid-19 iar una dintre cele mai mari probleme este cea a lipsei de cadre medicale specializate.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 09:16

„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia Covid.”, a spus Ludovic Orban duminică seară într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul a adăugat că la nivelul Ministerului Sănătății se caută soluții pentru găsirea cadrelor medicale specializate care pot fi folosite în tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

„Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv pentru că avem nevoie de medici ca de aer. Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal.”, spune Orban.

În acest moment, potrivit calculelor oficiale, sistemul sanitar din România mai are doar 25% capacitate în tratarea eficientă a bolnavilor cu Covid-19. Duminică, la ora 10.00, conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în spitale erau internate 9.984 persoane infectate iar 749 dintre acestea ocupau paturi la Terapie Intensivă.

Comentarii