10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Ludovic Orban: Avem nevoie de medici ca de aer

„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia Covid.”, a spus Ludovic Orban duminică seară într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul a adăugat că la nivelul Ministerului Sănătății se caută soluții pentru găsirea cadrelor medicale specializate care pot fi folosite în tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

„Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv pentru că avem nevoie de medici ca de aer. Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal.”, spune Orban.

În acest moment, potrivit calculelor oficiale, sistemul sanitar din România mai are doar 25% capacitate în tratarea eficientă a bolnavilor cu Covid-19. Duminică, la ora 10.00, conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în spitale erau internate 9.984 persoane infectate iar 749 dintre acestea ocupau paturi la Terapie Intensivă.

Ultima oră
Pe aceeași temă