15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLudovic Orban: Avem nevoie de medici ca de aer

Ludovic Orban: Avem nevoie de medici ca de aer

„Am prevăzut măsuri de a suplimenta numărul de locuri de la ATI într-un timp foarte scurt, există ventilatoare, există dotări, pe de altă parte nu poţi să pui toate secţiile de ATI ale spitalelor la dispoziţia Covid.”, a spus Ludovic Orban duminică seară într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul a adăugat că la nivelul Ministerului Sănătății se caută soluții pentru găsirea cadrelor medicale specializate care pot fi folosite în tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus.

„Intenţionăm că găsim o soluţie ca toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul la final să intre în acest dispozitiv pentru că avem nevoie de medici ca de aer. Echipamente există, există peste capacitate, limita este în a asigura personal.”, spune Orban.

În acest moment, potrivit calculelor oficiale, sistemul sanitar din România mai are doar 25% capacitate în tratarea eficientă a bolnavilor cu Covid-19. Duminică, la ora 10.00, conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, în spitale erau internate 9.984 persoane infectate iar 749 dintre acestea ocupau paturi la Terapie Intensivă.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă