Ludovic Orban a anunțat în ce moment se va trece exclusiv la învățământ online în București

Premierul Ludovic Orban a spus că în cazul în care în Capitală se va depăși o rată de infectare de 3 la mia de locuitori se va trece automat la scenariul roșu în toate unitățile de învățământ.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2020 - 11:48

București avea sâmbătă la prânz o rată de infectare de 2,39 cazuri cu Covid-19 în ultimele 14 zile raportate la o mie de locuitori, conform datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral.”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a atras atenția că în perioada următoare se vor înmulți numărul de localități ce vor intra în carantină pentru două săptămâni dar a promis că la calculul ratei de infectare pe anumite zone și localități se va ține cont de numărul de focare din interiorul acestora.

„De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare.”, a adăugat Ludovic Orban.

La nivel național, județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 locuitori, era sâmbătă la prânz peste pragul de 1,5 sunt: Alba (2,16), Vâlcea (2,0), Iași (1,85), Bacău (1,75), Neamț (1,72), Teleorman (1,71), Sălaj (1,67), Sibiu (1,56), Caraș Severin (1,55), Cluj (1,54) și Vaslui (1,54).

Comentarii