9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLa al doilea caz de COVID-19 într-o clasă, activitatea se suspendă

La al doilea caz de COVID-19 într-o clasă, activitatea se suspendă

„Din perspectiva procesului educaţional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puţin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată şcoala, ci doar în clasă”, a spus Cîmpeanu la Antena 3.

În cazul în care un educator sau învăţător se va îmbolnăvi şi nu îi va putea prelua nimeni atribuţiile, atunci acea clasă va face cursuri online.

În situația în care sunt mai multe clase în care în fiecare apar mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea întregii şcoli.

Cîmpeanu a spus că riscul nu poate fi complet eliminat, dar specialiştii au apreciat că acesta poate fi gestionat. În cazul în care situaţia epidemiologică se va schimba, Cîmpeanu afirmă că nu va exista nicio ezitare ca şcolile să fie din nou închise. Ministrul a explicat şi când se va suspenda activitatea unei clase sau a unei şcoli.

„Au fost puse laolaltă realităţile din educaţie şi realităţile din domeniul sanitar. Ştim că riscul nu poate fi eliminat complet, din perspectivă sanitară, epidemiologică, cei cu competenţă în domeniul sanitar au concluzionat că acest risc poate fi gestionat, că nu am avut creşteri semnificative. O consecinţă sunt măsurile pe care România le-a luat şi suntem astăzi în situaţia în care în consens a fost luată decizia că putem să ne asumăm acest risc, de deschidere a şcolilor, el fiind gestionabil, spun experţii din  sănătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, marţi seară.

 

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă