UPDATE: Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind diagnosticat cu sindrom coronorian acut şi internat în Clinica de chirurgie cardio-vasculară a doctorului Şerban Brădişteanu.
„Pacientul a ajuns la spital în această seară, el a fost investigat în unitatea de primiri urgenţe şi a fost diagnosticat cu sindrom coronorian acut”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, doctorul Bogdan Opriţa.
El a precizat că Nicolescu – căruia i s-a făcut rău marţi, după ce procurorii anticorupţie l-au convocat pentru o audiere – a fost internat de medicul de gardă în Clinica de chirurgie cardio-vasculară, condusă de dr. Şerban Brădişteanu.
UPDATE Şeful Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care a ajuns, marţi dimineaţă, la Spitalul Judeţean din Piteşti, după ce i s-a făcut rău la DNA, a fost preluat de la spitalul din Piteşti de o ambulanţă, la ora transmiterii acestei ştiri, urmând să fie adus la Spitalul Floreasca din Capitală, potrivit Mediafax.
UPDATE Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti au început urmărirea penală faţă de Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi a altor 11 persoane, pentru fraudarea unui fond PHARE de peste 1,2 milioane de euro, obţinut în 2006, potrivit Mediafax.
UPDATE.Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu a suferit un atac de cord după ce s-a prezentat la DNA pentru audieri într-un dosar privind o investiţie realizată în 2009 de CJ Argeş, potrivit Realitatea TV.
_ _ _ _ _
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, este audiat, marţi, la sediul serviciului teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit Agerpres.
Citeşte şi
VIDEO Percheziţii DNA la sediul Consiliului Judeţean Argeş
Înainte de intrarea la audieri, Nicolescu a declarat că a fost citat în calitate de învinuit într-un dosar privind o investiţie realizată în 2009 de CJ Argeş.
Nicolescu a ajuns la DNA – Serviciul teritorial Piteşti însoţit de doi avocaţi.
El a spus că a aflat că este învinuit, dar nu cunoaşte încadrarea juridică a faptelor de care este acuzat.
Nicolescu a mai spus, ironic, că probabil că a gresit la referendum, când nu a obţinut prezenţă de 60 la sută, ci doar de 55 la sută.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a mai spus că, personal, el nu are probleme, dar că are emoţii pentru subalternii săi.
Pe de altă parte, Nicolescu a spus că că s-a autodenunţat şi el la DNA în legătură cu referendumul şi s-a arătat solidar cu Liviu Dragnea.
În cursul acestei zile, la DNA ar urma să se prezinte pentru audieri alţi cinci angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.
Percheziţii ale procurorilor DNA au avut loc, luni dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean Argeş, instituţie condusă de Constantin Nicolescu (PSD), care în 18 mai a fost trimis în judecată de DNA,fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.
Percheziţiile s-au desfăşurat în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori, iar în timpul acestora accesul în sediul CJ a fost blocat.
Unul dintre avocaţii lui Constantin Nicolescu preciza că percheziţiile vizează un dosar de corupţie mai vechi privindu-l pe preşedintele instituţiei şi pe angajaţi ai CJ.
„Este vorba despre un act procedural. Nu este un dosar nou. Nu e nimic neobişnuit, percheziţia este un act de procedură comun în timpul urmăririi penale”, declara avocatul Gabriela Zoană, care îl reprezintă pe Constantin Nicolescu în dosarul de corupţie în care acesta a fost trimis în judecată în 18 mai.
Ea preciza că procurorii DNA au făcut percheziţii şi la sediile a patru societăţi comerciale care au avut contracte cu instituţia, precum şi la locuinţa unui angajat al CJ.
Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că în acest caz se fac cercetări privind fraude cu fonduri europene.
În 18 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.
În 26 ianuarie 2011, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Constantin Nicolescu pentru 24 de ore. În ziua următoare, Tribunalul Argeş a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord.
În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti în 18 februarie.
Constantin Nicolescu este lider al PSD Argeş, iar la alegerile din 10 iunie a câştigat al treilea mandat la şefia Consiliului Judeţean.