UPDATE
Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au solicitat, miercuri, la Consiliului Superior al Magistraturii (sedinta de plen Nu s-a tinut pentru ca NU era cvorum), demisia de onoare a membrilor CSM, precizând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor CSM ( desi pana acum cereau doar revocarea Oanei haineala, presedinte nou ales, a lui Cristi Danilet sia Alinei Ghica, candidati la vicepresedintia institutiei, aparatori ai independentei Justitie, critici consecventi ai politicienilor care se amestecau in treburile Justitie sau care nu respectau hotararile judecatoresti definitive).
Romania Libera a dezvaluit deja ca vor continua presiunile AMR, conjugate cu cele ale Uniunii Nationale a Judecatorilor di n Romania (UNJR) si cu a baronilor locali ai USL, pentru a-i elimina din CSM pe Oana Haineala, presedinte nou ales al CSM, pe Cristi Danilet si pe Alina Ghica, care si-au depus candidatura pentru functia de vicepresedinte.
Prietenele Monei Pivniceru, Elena Hach (vicepresedinte AMR) si Natalia Roman (presedinte UNJR), coordoneaza declasarea adunarilor generale de revocare , ajutate in subteran de baronii locali USL
Romania Libera a dezvaluit ca actiunile AMR sunt coordonate de ELENA HACH, vicepresedintele asociatiei, prietena de notorietate ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, si a doua propunere a acesteia pentru functia de procuror general al Romaniei, iar cele al UNJR sunt coordonate de Natalia Roman, apropiata atat de secretarul de stat de la Justitie, Cristina Manda, cat si de ministrul Pivniceru.
Reamintim ca Mona Pivniceru, inainte de a fi aleasa membru CSM , a fost presedinte AMR> Dea semenea, reamintim ca presedinte de onoare este judecatoarea Viorica Costiniu, al carei sot a fost sef de sectie la Inalta Curte, condamnat de prima instanta pentru fapte de coruptie in dosarul fostului senator PSD Catalin Voicu.
UNJR, creata ca reactie la actiunile oculte de subordonare a justitiei ale AMR, a sfarsit prin a se alia cu „dusmanul”
Romania Libera a indicat instantele din teritoriu unde sunt sanse ca sa se organizeze adunarile generale de revocare, intre care figura si Clujul.
Asa se face ca miercuri, magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis în Adunarea Generală să ceară revocarea lui Cristi Danileţ din CSM (decizia fiind luată în cadrul procedurii declanşate de judecătorii din Vâlcea,) iar cea care o vizeaza pe Alina Ghica se va derula joi, la Curtea de Apel Cluj, dupa cum Romania Libera anticipa.
Preşedintele Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat, miercuri, că magistraţii sunt nemulţumiţi că judecătorul Cristi Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
Precizam ca judecatorul Danilet a criticat virulent orice ingerinta ale politicului in treburile Justitiei , in timp ce AMR si UNJR n-au avut nici o reactie nic macar atunci cand Parlamentul, majoritar USL, a anuntat ca NU va pune in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva care viza incompatibilitatea unui senator USL.
Principalele motive pentru care Judecatoria Cluj cere revocarea lui Danilet ” unt legate de faptul că activitatea domnului Danileţ în cadrul CSM nu corespunde aşteptărilor, de participarea acestuia la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, contrar celor însuşite în proiectul de candidatură, şi de lipsa de atitudine publică a domnului Danileţ vis-a-vis de unele aspecte din activitatea CSM”. Motivele acestei instante copiaza motivele Judecatoriei din Ramnicu Valcea, prin care s-a declansat revocarea.
O procedură similară este în derulare la Curtea de Apel Cluj, unde jucătorii se vor întruni, joi, în Adunare Generală, pentru a cerere revocarea din CSM a judecătoarei Alina Ghica.
Potrivit legii, un membru ales în CSM poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând cu două treimi din rândul judecătorilor în funcţie. Cristi Danilet reprezinta in CSM 170 de judecatorii, iar Alina Ghica reprezinta 15 Curti de Apel.
Citeşte şi CSM, precizări privind respingerea cererii de revocare a învestirii Oanei Hăineală
Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost prima care a declanşat procedura de revocare a lui Cristi Danileţ din Consiliul Superior al Magistraturii, considerând că şi-a exercitat necorespunzător atribuţiile încredinţate ca membru al CSM, „participând activ la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură”.
Atat din hotararea Judecatoriei din Rm Valcea, cat si a celei din Cluj, se observa ca motivul principal al actiunilor AMR este rezultatul alegerii presedintelui CSM.
USL si ministrul Mona Pivniceru, impreuna cu gruparea ei din CSM, reprezentata de Horatiu Dumbrava, Adrian Neacsu, Alex Serban, Marin Tudose, erau convinsi ca vinerea trecuta va castiga alegerea de presedinte CSM apropiatul lor, judecatorul Mircea Aron.
SCANDALUL a pornit din cauza ca presedintia CSM a fost castigata de OANA HAINEALA, procuror, si pentru ca pentru functia de vicepresedinte si-a depus candidatura judecatoarea Alina Ghica, iar apoi si Cristi Danilet.
Alegera vicepresedintelui a fost amanata vinerea trecuta din cauza boicotului gruparii Pivniceru.
Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, spune ca este vorba de un fals conflict intre judecatorii si procurorii care muncesc in instante si parchete si ca in MAGISTRATURA ” POLITICA NU ARE CE SA CAUTE”.