IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei, are coronavirus. A fost internat la București

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost infectat cu noul coronavirus, Covid-19.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2020 - 00:05

În urma rezultatului acestei testări, IPS Pimen a fost adus la București cu un elicopter și a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", a anunțat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) constituit în subordinea Guvernului României.

Potrivit GCS, transferul la Bucureşti s-a făcut cu același elicopter cu care a fost adus şi alt pacient care a necesitat aducerea la un spital din Capitală.

IPS Pimen are 90 de ani și a fost instalat ca arhiepiscop al Sucevei în anul 1991. Potrivit unor surse neoficiale, forma lui de boală este de gravitate medie, dar se poate agrava.

"A început să se simtă mai rău în cursul zilei de astăzi", a explicat, luni seară, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

"Știu că are simptome, nu știu dacă e pneumonie sau nu. Din ce știu, este pozitiv și mai mult decât atât trebuie să înțelegem că IPS este la o vârstă foarte avansată, face parte dintr-un grup vulnerabil”, a declarat, luni seară, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, la postul Antena 3.

Municipiul Suceava continuă să fie unul dintre principalele focare de coronavirus din România, cele mai multe asemenea cazuri fiind depistate la Spitalul Județean de Urgență din Suceava. În urma acestei situații, Spitalul Județean a fost trecut sub comanda unui medic militar.

Comentarii