8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiIohannis, întâlnire cu omologul bulgar, la Consiliul European

Iohannis, întâlnire cu omologul bulgar, la Consiliul European

Întâlnirea a avut loc la solicitarea liderilor aşa-numitelor ţări “frugale” – Austria, Danemarca, Olanda şi Suedia, scrie Agerpres.

Liderii acestor ţări au avut întâlniri şi cu alţi şefi de stat şi de guvern prezenţi la summit.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a participat la o reuniune de coordonare cu omologii din grupul statelor membre “Prietenii coeziunii”, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului European.

Obiectivul liderilor din acest grup, care se va numi începând de vineri “Prietenii unei Europe ambiţioase”, este obţinerea unui buget ambiţios, în interesul Europei şi al cetăţenilor europeni.

Ţările net contributoare – Germania, Austria, Ţările de Jos, Suedia şi Danemarca – vor să-şi plafoneze plăţile, argumentând că ele contribuie cel mai mult la bugetul comunitar.

Majoritatea celorlalte ţări se opun ferm tăierilor planificate în fondurile destinate agriculturii şi politicii de coeziune. 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă