Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis cheamă la ordine în chestiunea restricționării programului teraselor

Klaus Iohannis se va întâlni astăzi cu Marcel Vela și Raed Arafat pentru a stabili cât de oportună este închiderea teraselor în intervalul orar 23.00 – 6.00.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2020 - 09:45

Klaus Iohannis, preșdintele României, Marcel Vela, ministrul de Interne, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, vor avea o discuție legată de evoluția pandemiei de coronavirus și măsurile imediate ce trebuie luate în încercarea de a domoli numărul tot mai mare de noi infectări.

Principalul punct al discuțiilor este cel legat de limitarea programul de funcționare a teraselor, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus închiderea acestora la ora 23.00 și redeschiderea lor la ora 6.00. Întâlirea celor trei vine după ca președintele Klaus Iohannis a catalogat actuala evoluție a pandemiei drept „o situație extrem de gravă”.

Oficialii au anunțat miercuri seara că decizia limitării programului de funcționare a teraselor, atât de căutate într-o perioadă estivală de concedii și în condițiile unor restaurante din interior închise, se va lua la nivel local, de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, conform propunerilor făcute de Direcțiile de Sănătate Publică.

Rămâne astfel la latitudinea acestora decizia închiderii în bloc sau doar a unora dintre terase, acolo unde se constată aglomerări și nerespectarea distanțelor minime între clienți.

Comentarii