Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yanis Varoufakis acuză creditorii Greciei de ”terorism”

Yanis Varoufakis, ministrul elen de finanțe, a acuzat creditorii țării ale de ”terrorism” și de intenția de a-I umili pe greci.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.07.2015 - 17:22

Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat azi creditorii internaționali ai țării sale de ”terorism” și de intenția de a-i ”umili pe greci”, cu o zi înaintea referendumului prin care aceștia se vor pronunța asupra ultimelor propuneri de acord ale instituțiilor creditoare, transmite agenția AFP citată de Agerpres.

”Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism”, a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

”De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism”, a susținut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei — Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europană și Uniunea Europeană.

 ”Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin și absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, așa încât vom ajunge la un acord”, a insistat el.

El a mai spus că în cazul victoriei lui ”da” va demisiona, dar a acuzat că 'ceea ce vor Bruxelles și troica este ca ”da” să câștige ”pentru a-i putea umili astfel pe greci'.

'”red că în toată Europa este nevoie de partide ca Syriza și Podemos, partide în același timp critice față de sistem, dar și pro-europene și democrate. Cei care ne detestă vor să ne facă să trecem drept antieuropeni, dar nu, nu este adevărat, nu suntem așa”, a mai spus Yanis Varoufakis în interviul pentru El Mundo.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...