7.5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Yanis Varoufakis acuză creditorii Greciei de ”terorism”

Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat azi creditorii internaționali ai țării sale de ”terorism” și de intenția de a-i ”umili pe greci”, cu o zi înaintea referendumului prin care aceștia se vor pronunța asupra ultimelor propuneri de acord ale instituțiilor creditoare, transmite agenția AFP citată de Agerpres.

”Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism”, a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

”De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism”, a susținut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei — Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europană și Uniunea Europeană.

 ”Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin și absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, așa încât vom ajunge la un acord”, a insistat el.

El a mai spus că în cazul victoriei lui ”da” va demisiona, dar a acuzat că 'ceea ce vor Bruxelles și troica este ca ”da” să câștige ”pentru a-i putea umili astfel pe greci'.

'”red că în toată Europa este nevoie de partide ca Syriza și Podemos, partide în același timp critice față de sistem, dar și pro-europene și democrate. Cei care ne detestă vor să ne facă să trecem drept antieuropeni, dar nu, nu este adevărat, nu suntem așa”, a mai spus Yanis Varoufakis în interviul pentru El Mundo.

Ultima oră
Pe aceeași temă