6.3 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. SUA trimit 500 de militari în România în cadrul măsurilor de...

VIDEO. SUA trimit 500 de militari în România în cadrul măsurilor de apărare a NATO în fața Rusiei lui Putin. 3500 de militari americani întăresc Flancul Estic al Alianței

Forțele Terestre ale SUA au făcut publice o serie de detalii despre desfășurarea de trupe din estul Europei, care se realizează în această perioadă.

Unitatea americană care a ajuns deja în Germania, în portul Bremerhaven, este Brigada a 3-a Blindată, cu sediul la Fort Carson (Colorado). Efectivul este de 3500 de militari însoțiți de 87 de tancuri, 18 tunuri autopropulsate Paladin, 144 mașini blindate Bradley și 419 automobile blindate Humvee.

Din Germania, pe parcursul lunii ianuarie, americanii se vor deplasa pe calea ferată și pe șosele până în Polonia, pe un traseu de peste 900 de kilometri. Începând din luna februarie 2017, unitățile americane se vor afla în punctele finale de dislocare.

Astfel, în România va fi instalat un batalion de infanterie. Forțele Terestre ale SUA nu indică efectiv câți soldați vor fi staționați în România, dar un batalion american de infanterie are un efectiv mediu de 500 de oameni.


Citește și: Lazăr Comănescu: Marile provocări de securitate vin din estul NATO. SUA se bazează pe scutul antirachetă de la Deveselu

Cele mai mari provocări de securitate pentru NATO vin din vecinătatea estică a Alianței Nord-Atlantice, a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, în cadrul unei conferințe de presă comune cu secretarul general al alianței, Rose Gottemoeller.


Comandamentul brigăzii americane se va afla în Polonia. Americanii mai trimit trupe terestre în cele trei state baltice, precum și în Bulgaria. Întreaga deafășurare de forțe a SUA pe Flancul Estic al NATO va dura nouă luni.

Capacitatea lor mximă de luptă va fi demonstrată în cadrul exercițiului Saber Guardian, programat în iulie 2017 în zona Mării Negre.

La mijlocul anului 2016, ministrul polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, declara într-un interviu că un batalion occidental pe teritoriul Poloniei ar fi suficient pentru descurajarea unui eventual atac al Rusiei. Un batalion nu ar putea ține în loc trupele rusești, dar le-ar încetini deplasarea până la intervenția forțelor principale ale NATO.

La nivelul Alianței, trupele destinate pentru o asemenea situație din cele din forța de reacție rapidă.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Ioan Chirteș, președintele Comisiei pentru controlul SRI

Premierul Marcel Ciolacu îi cere miercuri demisia preşedintelui Comisiei pentru controlul SRI, Ioan Chirteş, după afirmaţiile sale privindu-l pe George Simion, el arătând că...

Diabetul atinge niveluri pandemice, afectând peste 800 de milioane de persoane la nivel global

Diabetul, o afecțiune care perturbă procesarea zahărului în organism, a devenit una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la nivel mondial, cu o...

Noi decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate, joi, în urma unei ședințe ce a avut loc cu o zi...
Ultima oră
Pe aceeași temă