UPDATE: Obama şi Putin, întrevedere bilaterală la Paris. Ce au discutat

Președinții Statelor Unite și Rusiei, Barack Obama și Vladmiri Putin, au avut o întâlnire privată, luni, cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei de la Paris, anunţă surse citate de presa rusă şi de cea americană, conform Mediafax.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2015 - 22:15

UPDATE 22.15: Cei doi președinți au discutat despre conflictul cu Turcia,după doborârea avionului rus, situația din Turcia, dar și despre aplicarea Acordului din Minsk în Ucraina. Astfel, Kremlinul a transmis că președintele SUA și-a exprimat regretul pentru doborârea de către Turcia a bombardierului rus, potrivit Mediafax. 

"Barack Obama a exprimat regret în legătură cu incidentul în care a fost doborât avionul militar rus de către armata turcă, în Siria. "S-a discutat în detaliu şi despre Siria, ambii preşedinţi pronunţându-se în favoarea măsurilor pentru iniţiarea unei tranziţii politice. Barack Obama şi Vladimir Putin au discutat şi despre situaţia din Ucraina, evidenţiind importanţa aplicării cât mai curând a Acordului Minsk", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenţiei Itar-Tass.

-------

Președinții Statelor Unite și Rusiei, Barack Obama și Vladmiri Putin, au avut o întâlnire privată, luni, cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei de la Paris, anunţă surse citate de presa rusă şi de cea americană, conform Mediafax. 

Cei doi lideri se întâlniseră ultima dată acum două săptămâni, cu ocazia summitului G20, desfăşurat în staţiunea turcă Antalya.

Nici Casa Albă, nici Kremlinul nu au oferit informaţii despre temele abordate de Barack Obama şi de Vladimir Putin.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt tensionate din cauza ingerinţelor ruse în Ucraina şi în Siria, precum şi în contextul instalării unor elemente antibalistice NATO în România şi Polonia.

Citește totul despre:

Comentarii