7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialNoi detalii din ancheta prăbușirii avionului rusesc în Sinai

Noi detalii din ancheta prăbușirii avionului rusesc în Sinai

Experții FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) au concluzionat că bomba care a explodat la bordul avionului Airbus A321 la 31 octombrie în Peninsula Sinai, cu 224 de persoane la bord a fost amplasată în cabina pasagerilor, sub un scaun de la geam, potrivit cotidianului Kommersant, relatează Agerpres. 

Ziarul, care citează o sursă apropiată anchetei privind prăbușirea avionului rusesc în Sinai, a declarat că epicentrul exploziei pare să se fi aflat în partea din spate a cabinei pasagerilor, în apropiere de coada avionului și nu în cala de bagaje, așa cum s-a spus inițial.

Citește și: Explicația rușilor: Avionul prăbușit în Sinai s-a dislocat în aer

”Conform unei versiuni preliminare, bomba ar fi putut fi pusă sub un scaun de la fereastră. Explozia acesteia a condus la distrugerea cadrului și la depresurizarea cabinei, care a avut un caracter exploziv”, relevă publicația rusă.

Potrivit ediției online a Kommersant, coada avionului s-a desprins, iar aparatul s-a dezintegrat în aer, toate persoanele de la bord murind aproape instantaneu din cauza unei scăderi bruște de presiune.

FSB, scrie același ziar, suspectează că un angajat al aeroportului din Sharm-el-Sheikh a adus bomba la bordul avionului. În urma acestei catastrofe aeriene nu au existat supraviețuitori.

Citește și: RUSIA confirmă. Avionul prăbușit în Egipt a fost ținta unui ATAC terorist

Președintele rus Vladimir Putin a promis marți să-i vâneze pe cei responsabili de atentat peste tot în lume, indiferent în ce colț al planetei s-ar ascunde. El a dat ordin aviației ruse să-și intensifice bombardamentele asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic (în Siria), care a revendicat atentatul chiar în ziua în care acesta s-a produs.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă