15.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel, Putin și Hollande, discuții la nivel înalt pentru rezolvarea crizelor din...

Merkel, Putin și Hollande, discuții la nivel înalt pentru rezolvarea crizelor din Ucraina și Siria

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Franţei, Francois Hollande și omologul său rus, Vladimir Putin, au purtat discuții, la Paris, pe tema soluționării crizei din Ucraina și a conflictului din Siria, conform Mediafax.

“Alegerile programate în regiunile separatiste ucrainene nu trebuie să aibă loc pe 18 octombrie. Trebuie organizate după sfârşitul anului 2015”, a declarat François Hollande după întrevederea cu Vladimir Putin.

Citește și Reacția Moscovei după întâlnirea Merkel – Putin – Hollande: Toate părțile și-au reafirmat angajamentul

La rândul său, Angela Merkel a pledat ca alegerile în regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk să se desfăşoare “conform legislaţiei ucrainene”.

După retragerea armamentului greu, decisă în februarie, Hollande, Merkel şi Putin au stabilit, împreună cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, începerea retragerii armamentului uşor, de sâmbătă.

“Acordul de încetare a focului este respectat în totalitate, astfel că astăzi am făcut noi progrese pentru a ne asigura că nu vor mai exista victime ale acestui conflict dramatic”, a spus François Hollande.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până în prezent cu 6.500 de morţi.

În privinţa situaţiei din Siria, Francois Hollande i-a reiterat lui Vladimir Putin că “raidurile aeriene ruse trebuie să vizeze doar reţeaua teroristă Daesh” (Stat Islamic), subliniind că nici coaliţia internaţională condusă de Statele Unite nu atacă alte ţinte.

În plus, Francois Hollande a pledat din nou pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, susţinut de Rusia.

“Atât timp cât al-Assad va fi la putere, nu vor exista progrese”, a apreciat preşedintele Franţei.

La rândul său, Angela Merkel a avut un ton mai moderat, admiţând că Bashar al-Assad trebuie consultat în legătură cu situaţia din Siria.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

 

Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă