Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CORESPONDENȚĂ de la Madrid. Joseph Daul: Bombele ruseşti din Siria vor crea noi valuri de refugiaţi

Rusia este o ameninţare la adresa prosperităţii, a păcii şi a valorilor europene, a declarat astăzi preşedintele PPE, Joseph Daul, în prima zi congresului statutar al popularilor, desfăşurat la Madrid. Iar în Siria, Rusia bombardează opoziţia democratică mai mult decât pe terorişti, iar bombele ruseşti vor genera noi valuri de refugiaţi, mai arată liderul PPE.

Share

Laurentiu Mihu 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2015 - 19:02

Rusia este o ameninţare la adresa prosperităţii, a păcii şi a valorilor europene, a declarat astăzi preşedintele PPE, Joseph Daul, în prima zi congresului statutar al popularilor, desfăşurat la Madrid. Iar în Siria, Rusia bombardează opoziţia democratică mai mult decât pe terorişti, iar bombele ruseşti vor genera noi valuri de refugiaţi, mai arată liderul PPE.

Citește și: CORESPONDENȚĂ. Congresul PPE de la Madrid: absența lui Iohannis și agenda "prezidențială" a lui Băsescu

Astăzi, Daul, care candidează singur pentru un nou mandat al formaţiunii, aşteaptă reconfirmarea în funcţia de preşedinte al celei mai influente familii politice europene.

În acest context, mesajul despre viitorul Europei, cu care Joseph Daul s-a prezentat în faţa colegilor la Madrid, a atins miezul discuţiilor din ultimele luni: „ Trebuie să rămânem o societate deschisă, dar fără a ne pierde identitatea”, susţine liderul popularilor europeni, care pledează pentru o Europă atentă la cei care fug de conflicte, dar în acelaşi timp responsabilă faţă de proprii cetăţeni şi realistă în raport cu posibilităţile pe care le are.

Aceste mesaje vin pe fondul unor frământări vizibile în ultima perioadă, condiţiile în care dezbaterea despre migraţie a dus la poziţii divergente nu numai între unele state europene sau între state europene şi Comisia de la Bruxelles, ci şi în interiorul PPE.

Citește și: Interviu cu Siegfried Mureşan: Tsipras și Renzi să nu lase Moldova în zona gri, așa cum își dorește Rusia

Totuşi, chiar dacă fondul sonor al dezbaterilor intra-UE generate de valul de imigranţi şi refugiaţi venit dinspre Orientul Mijlociu şi Africa Uniunea rămâne unul ridicat, iar alte dosare nu sunt nici ele mai puţin fierbinţi, secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz a contracarat curentele pesimiste: „Europa este mai puternică astăzi decât acum un deceniu”. Însă, observă Isturiz, „problemele cu care se confruntă (Europa) sunt mai complexe”.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...