Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Circa 400 de imigranţi ilegali au murit într-un naufragiu pe Mediterana

Aproximativ 400 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa au murit, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat, duminică, în largul coastelor Libiei, au declarat, marţi, supravieţuitori aduşi în Italia, citaţi de organizaţia umanitară Salvaţi Copiii, informează Mediafa

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2015 - 11:22
Aproximativ 400 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa au murit, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat, duminică, în largul coastelor Libiei, au declarat, marţi, supravieţuitori aduşi în Italia, citaţi de organizaţia umanitară Salvaţi Copiii, informează Mediafax.

"Au fost 400 de victime în acest naufragiu, care a avut loc la 24 de ore după ce (ambarcaţiunea) a plecat de pe coasta libiană", a anunţat organizaţia Salvaţi Copiii, într-un comunicat.

Paza de Coastă italiană a anunţat anterior că a reuşit să salveze 144 de persoane, după răsturnarea ambarcaţiunii, şi că a recuperat nouă cadavre.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi organizaţia de caritate Salvaţi Copiii (Save the Children) au anunţat, citând supravieţuitori, că între 144 şi 150 de supravieţuitori au sosit marţi la Reggio Calabria, în extremitatea de sud a Italiei.

În cazul confirmării bilanţului, acesta va fi mai mare decât al naufragiului din octombrie 2013, în largul coastelor insulei italiene Lampedusa, soldat cu 366 de morţi. Potrivit IOM, 3.279 de imigranţi au murit încercând să traverseze Mediterana în 2014.

"Printre victime se află mai mulţi băieţi", a anunţat ONG-ul internaţional, adăugând că printre supravieţuitori se află şi copii.

Un purtăor de cuvânt al IOM, Flavio Di Giacomo, a declarat pentru AFP că organizaţia sa a intervievat mai mulţi supravieţuitori, care au declarat că la bord se aflau 500-550 de oameni în momentul scufundării ambarcaţiunii. "Continuăm să investigăm pentru a înţelege cum s-a produs naufragiul", a spus el.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, ambarcaţiunea s-a răsturnat după ce pasagerii au început să se agite, văzând echipa italiană de salvare.

Paza de Coastă a anunţat marţi că, începând de vineri, a salvat, pe mare, aproape 8.000 de persoane.

Vremea bună de la Mediterana a condus la o creştere importantă a numărului imigranţilor care încearcă să ajungă în Italia la bordul unor ambarcaţiuni.

O situaţie haotică şi violentă, în Libia, o adevărată poartă pentru imigranţi, contribuie, de asemenea, la creşterea numărului de solicitanţi de azil care încearcă să ajungă în Europa.

Autorităţile italiene au precizat că peste 15.000 de imigranţi au sosit în Italia de la începutul lui 2015. În aceeaşi perioadă de anul trecut numărul acestora a fost de 15.000, iar media lunară în perioada iunie-septembrie este de 25.000 de imigranţi clandestini.

Traficul de persoane continuă să aducă profit. Imigranţi clandestini salvaţi pe Mediterana în februarie afirmă că au plătit 500 până la 1.000 de euro pentru a traversa marea, uneori în bărci pneumatice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...