Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zece mii de islandezi vor să primească refugiați în casele lor. Cine a pornit această mobilizare

Zece mii de islandezi s-au oferit să primească refugiați sirieni la ei în casă, pe termen lung, după campanie pe Facebook inițiată de un scriitor islandez renumit, relatează The Telegraph.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2015 - 00:36

Zece mii de islandezi s-au oferit să primească refugiați sirieni la ei în casă, pe termen lung, după campanie pe Facebook inițiată de un scriitor islandez renumit, relatează The Telegraph

Astfel, după ce Guvernul Islandei a anunțat luna trecută că va primi doar 50 de refugați umanitari din Siria, Bryndis Bjorgvinsdottir, un scriitor islandez, i-a încurajat pe cetățeni să ia atitudine și să vorbească în numele celor care au nevoie de azil.

”Cred că oamenii s-au săturat să vadă cum refugiații mor și vor să facă ceva”, a spus scriitorul pentru televiziunea publică islandeză.

În doar 24 de ore, 10.000 de islandezi, din populația țării de 300.000, au scris pe Facebook că îi vor caza pe refugiați la ei în casă și au cerut Guvernului să se implice mai mult în această problemă.

”Sunt o mamă singură cu un copil de 6 ani. Am putea să luăm un copil care are nevoie de azil. Sunt profesoară și l-aș putea învăța să vorbească, să citească și să scrie în islandeză și să se adapteze la societatea noastră. Avem haine, pat, jucării și tot de ce are nevoie un copil. Bineînțeles, că aș plăti pentru biletul de avion”, a scris Hekla Stefansdottir pe Facebook.

Guvernul Islandei a reacționat și a spus că va încerca să primească mai mulți refugiați.

Ministra Eyglo Hardardottir a spus că autoritățile cercetează ofertele de pe Facebook și că ia în considerare creșterea numărului de refugiați pe care îi primește Islanda. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...