7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiInculpații din dosarul Nadăș au fost trimiși în judecată. Ancheta datează din...

Inculpații din dosarul Nadăș au fost trimiși în judecată. Ancheta datează din 2006

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Vlai, la data faptei notar public, a trei persoane fizice și a Ocolului Silvic Privat Nadăș, care la data faptelor era administrat de doi dintre inculpați.

Practic, notarul public este acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, cele trei persoane fizice sunt acuzate de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, iar S.C. Ocolul Silvic Privat Nadăş S.R.L., de tăinuire cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, fapta fiind comisă de cele trei persoane fizice.

Notarul inculpat este acuzat de fals în acte

„Inculpatul Vlai Adrian, (…), la instigarea celor trei inculpați, persoane fizice, ar fi conceput şi emis, cu încălcarea normelor de drept civil şi a normelor juridice privind desfăşurarea activităţii notariale, un certificat în care ar fi atestat mai multe date nereale legate de calitatea de moștenitor legal a unei persoane. În perioada 2006-2010, după decesul acelei persoane, certificatul respectiv le-ar fi permis celor trei inculpați, în calitate de moștenitori reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate pentru suprafața de 8.743 ha teren cu vegetație forestieră, pășuni, teren intravilan, situat pe raza administrativă a localității Nadăș, județul Arad, și restituirea în mod nelegal a unei clădiri cu 6 apartamente și terenul aferent, situate în municipiul Arad”, spun procurorii.

Prejudiciul total cauzat este evaluat la sumele de 27.450.800 euro (terenurilor extravilane inclusiv pășuni, păduri din localitatea Nadăș) și 4.882.967 lei (sume obținute din valorificarea masei lemnoase, sume obținute fără drept cu titlu de subvenții pentru pășune și o sumă reprezentând valoarea clădirii și a terenului din municipiul Arad).

Ministerul Finanțelor Publice și primăria Tauț (jud Arad) s-au constituit părți civile în cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timişoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispusă în cauză.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă