Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă 291 grădinițe și școli din țară au intrat în scenariul roșu

Ministerul Educației și Cercetării a actualizat situația unităților de învățământ clasificate pe cele trei scenarii.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2020 - 15:32

10.790 unități de învățământ sunt în acest moment în scenariul 1, cu participarea elevilor în sălile de curs, cu respectarea și aplicarea normelor privind protecția sanitară.

În 5.607 unități de învățământ cursurile de desfășoară parțial în clase și parțial online, după programe stabilite de conducerile școlilor, cu prezență în sălile de curs prin rotație de una-două săptămâni.

1.259 de unități de învățământ sunt încadrate de astăzi în scenariul roșu care implică doar activități în regim online. Dintre acesteam 313 unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 946 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Numărul acestora va crește cu siguranță după ce Comitetul pentru Situații de Urgență București va decide închiderea unităților de învățământ din Capitală ca urmare a depășirii ratei de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Comentarii