5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiGuvernul va da o derogare pentru a acorda ajutoare de urgență celor...

Guvernul va da o derogare pentru a acorda ajutoare de urgență celor afectați de inundații

„Această hotărâre de Guvern stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor”, a declarat Cîţu.

„Mă interesează să vedem dacă este nevoie de resurse suplimentare pentru a interveni cât mai rapid în localităţile afectate, mai ales acolo unde avem cod roşu de inundaţii, aici vorbesc de judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi, Brăila”, a afirmat Florin Cîţu, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

El a adăugat că vrea „în toate judeţele o mobilizare exemplară pentru a veni în sprijinul oamenilor, mai ales în judeţele cele mai afectate”.

Șeful guvernului le-a cerut prefecților să solicite de urgență resurse suplimentare dacă este nevoie. El a subliniat că este nevoie de implicarea tuturor prefecţilor, care trebuie să meargă pe teren pentru a avea o evaluare imediată a situaţiei.

Cîţu a precizat că sunt 77 de localităţi din 26 de judeţe care sunt afectate şi municipiul Bucureşti.

„În acest moment, avem 77 de localităţi din 26 de judeţe care sunt afectate şi municipiul Bucureşti. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 24 de case, 273 de curţi, 22 de subsoluri/beciuri, de pe 42 de străzi, precum şi pentru degajarea unui acoperiş şi a 33 de copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme, au fost afectate 25 de autoturisme. Din păcate, avem două decese confirmate, transmit pe această cale condoleanţe familiilor, şi suntem în căutarea unui bărbat care a fost luat de ape în cursul zilei de vineri”, a detaliat Cîţu.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă